Wat voor invloed heeft het massatoerisme op Gran Canaria?

Moet je eens voorstellen: je ligt met een lekker drankje in je hand te bakken op het strand. Met de brandende zon op je hoofd val je bijna in slaap, maar dan hoor je ineens: ”Ice cream, fruit: 2 euro’s.” Het is de straatverkoper die zijn geld probeert te verdienen op het strand. We zien hem allemaal, maar we weten niets van hem.

Wij, Thijmen Alleman en Daniel Vervelde, heten je van harte welkom op ons blog. De komende weken gaan wij onderzoek doen naar de invloed van het massatoerisme op één van de Canarische Eilanden: Gran Canaria. Wij willen achter het verhaal van bijvoorbeeld de straatverkoper op het strand zien te komen.

Aanstaande zaterdagochtend vliegen wij van Amsterdam naar Las Palmas, Gran Canaria om vervolgens door te reizen naar de populaire badplaats Playa del Ingles. Hier zullen wij ons basiskamp opslaan.

In totaal zullen wij acht dagen op Gran Canaria bivakkeren. Tijdens ons verblijf hopen wij het toerisme op het eiland vanuit diverse oogpunten te belichten door middel van interviews met bijvoorbeeld café-eigenaren, straatverkopers en economen.

Naast de interviews zullen wij iedere dag een video-blog bijhouden waarin we uitleggen wat we die dag hebben gedaan. Aan het einde van deze reis worden deze video’s achter elkaar geplakt en samengesmolten tot mini-documentaire.

Wij wensen je veel plezier bij het lezen, bekijken en beluisteren van het blog.

Advertisements
This entry was published on November 5, 2013 at 4:22 pm and is filed under Introductie. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: