Fotoreportage: Naar de boulevard

Om te vieren dat we eindelijk aan de slag konden op het eiland besloten we een biertje te gaan doen aan de boulevard. We kozen ervoor om met de benenwagen te gaan, zodat jullie met ons mee kunnen.

DSC_0037
Bij het verlaten van het appartementencomplex vroegen wij aan de Spaanse bewaker tot hoe laat wij weg konden blijven, want je weet nooit wat er op je pad komt wanneer je op stap gaat. Hij antwoordde, tot onze verbazing, in het Nederlands dat we zo lang weg mochten blijven als we wilden. Dit geeft wel aan hoe vaak hij met toeristen te maken heeft en hoe hij zich aanpast. Ook restaurants spelen hier op in door de menukaart in verschillende Europese talen af te drukken.

DSC_0038
Niet alleen de restaurants en hotelmedewerkers passen zich aan de toeristen aan. Ook de transferbussen, die reizigers vervoeren van en naar het vliegveld, rijden nog tot laat op de avond over het eiland.

DSC_0039
De mensen die later op de avond aankomen bij hun verblijfplaats, hoeven niet bang te zijn dat ze na hun reis geen boodschappen meer kunnen doen. Een aantal supermarkten is namelijk tot later op de avond geopend. Dat merkten wij zelf tijdens het pinnen.

DSC_0043
Een van de grootste hotelketens op het eiland is Riu. Zij hebben meerdere vestigingen verspreid over het hele eiland. Ook hier in Playa del Ingles zien we de naam vaak voorbijkomen.

DSC_0057
Het mag dan lekker warm zijn, waaien doet het ook flink. Geen enkele palmboom blijft gespaard. De plaatselijke stratenvegers hebben hun handen vol aan het opruimen van de afgewaaide palmtakken.

DSC_0050
Eenmaal aangekomen op onze eindbestemming, lijkt het erop dat we niet lang op ons biertje hoeven te wachten. Het merendeel van de terrassen is namelijk zo goed als leeg.

DSC_0051
Zelfs de McDonalds krijgt het niet voor elkaar om het restaurant voor de helft te vullen.

DSC_0052
Cocktails worden al helemaal niet gedronken…

DSC_0054
… laat staan dat er gegeten wordt.

Het grote aantal lege tafels aan de boulevard verbaasd ons. Zeker omdat het zaterdagavond is. Rede genoeg om dit verder te onderzoeken en er later op terug te komen.Tekst door Daniel // Foto’s door Thijmen

Advertisements
This entry was published on November 9, 2013 at 10:36 pm. It’s filed under Fotoreportage, Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: